Video en Projectie

Projectie & Schermen

Een foto zegt meer dan woorden en veel kerken gebruiken steeds vaker geprojecteerde beelden om het evangelie te verkondigen. Dit kan zijn in de vorm van gebeden, liedteksten, geschriften of bewegende video. Dus waarom zou u geen afbeeldingen in uw kerk gebruiken om uw boodschap over te brengen?

Kerkgeluid.be kan een systeem ontwerpen dat zelfs de meest lastige ruimte accommodeert - of dat nu is vanwege de grootte, vorm, belichtingsniveau of historische aard.

Aangezien het scherm door de gemeenschap moet worden bekeken, zou de plaatsing over het algemeen in de middenbeuk zijn en de projector wordt dan achteraan (bvb. doksaal) of aan één zijkant geplaatst (bvb. preekstoel). Hoewel het ook mogelijk is om de projector achter het scherm te plaatsen (zogenaamde 'doorzicht-projectie'), is een geschikte plaats van de projector in het koor vaak moeilijk. Door de veelzijdigheid van moderne projectoren kan de projector opzij worden geplaatst als het nodig is om deze gedeeltelijk te verbergen.

De grootte van het scherm is ook een belangrijke overweging, maar je wilt misschien niet dat het altijd zichtbaar is. We kunnen een oplossing bieden waarbij het scherm (elektrisch) opgerold wordt wanneer het niet wordt gebruikt.

Steeds meer worden ook gewone LED-schermen gebruikt omdat dit beter leesbaar is als er veel licht is.

Kerkgeluid.be heeft met succes vele installaties voltooid waar veel zorg is vereist om de impact op de complete esthetiek van een kerk te minimaliseren. We zijn trots op onze op maat gemaakte oplossingen en zullen met plezier onze uitgebreide ervaring aan uw kerk aanbieden.